Trädgårdsfrukost med Linda

Stor uppslutning när Linda Schilén besöker Vår trädgårdsfrukost på St Botvidsgården i Tystberga. Riktigt vinterväder med halkvarningar och kallblåst hindrade inte oss att komma och lyssna när Linda ”Vårstartar med Växtkraft”.  Men först den vackra, rikliga och goda frukosten. Lika oemotståndlig varje år! Tack alla som jobbat med den!


När Linda kommunicerar då är det show. Hon berättar med hela kroppen.  Vi fick många praktiska tips inför starten med vårarbetet. Bl a tycker hon att man ska inte känna pressen att vara så förtvivlat duktig med förodlandet.  Unna även trädgårdsbutikerna att få leva och köp några färdiga småplantor.  Eller som Linda säger ”adoptera” lite plantor i butiken!

Intresserade och engagerade medlemmar som var duktiga och snabba i repliken kunde belönas med en fröpåse med ”Mammas höga blomma” dvs rosenskära.  Ganska många gick hem med en sådan fröpåse… En särskild historia med dem, men det kan man nog läsa om i hennes böcker…


I Runtuna startar man tidigt som trädgårdsintresserad medlem.  Som synes.
Ett annat bra tips. Kolla grobarheten. Lägg dina krassefrön i vatten. Dom som sjunker är levande, de som flyter upp har torkat – inget att satsa på.


Det vi inte kommer ihåg kan vi sedan slå upp när vi kommer hem.

Elisabeth tackar med blommor och sedan kunde tursamma vinna Bra Saker, plantor och vårlökar på rot! En lyckad trädgårdsfrukost även detta år!

Text och bilder: Maggan Hornberg