Till Sävö 2018

13 personer blev hämtade från Källviks brygga av Mats Johansson i hans egen byggda fiskebåt. Den tog oss säkert över till Sävö Gård. Där blev vi informerade om gårdens historia av Jan, som arrenderar gården av Naturvårdsverket, som äger Sävö. Vi fick titta på målade köksluckor av Märta och Evert Nilsen.

Vi vandrade på Sörmlandsleden upp till Stella Maris, ett skyddsväsen som Anita Grede har skapat som ska skydda havet. Stella Maris betyder Havets stjärna. Vi vandrade vidare till vandrarhemmet där vi åt vår medhavd lunch eller fika. Lars-Göran tog sig ett dopp i det varma vattnet.

Karin Anklev kom och guidade oss runt på ön. Vi tittade in i Lotsutkiken där Karin berättade om lotsarnas historia. Sedan gick turen till öns högsta punkt, där vi njöt av utsikten. Ulla och Mats tog emot oss i sitt paradis Solvik. Där åt vi och fikade igen. Man blir sugen på sjön.

Gun-Borg Carlsson tog emot oss i Sävö Konstbod, där hon visar sin konst. Där har de byggt ett hus för uthyrning som var fantastiskt fint och låg nära vattnet.

Vi återvände till Solvik och fick sätta oss under tak när det plötsligt kom en skur!
Därefter tog Mats oss med på en båttur i skärgården innan han satte av oss vid Källviks brygga igen. Vi var mycket nöjda med denna underbara dag.
Elisabeth Sandberg, som också vill påminna om årets Skördefest

Skördefest den 13 september kl.18.30 i Församlingssalen vid Runtuna prästgård. Ta med något som du vill bjuda på tillagat av din skörd. Hemlig underhållning. Pris 100 kr/ person om du inte bidrar med något.

Anmälan senast måndagen den 10 september till Elisabeth Sandberg 073-630 74 82 eller lisasandberg51@gmail.com