Regn – stoppar inte oss!

V_Malma&IreneoJ_8
Torsdag 18 augusti regnade det – men Elisabet Sandberg var glad ändå. Ett tappert gäng kom till Solhem, på Väster Malma där Margareta Hornberg berättade om att denna trädgård är 4 år och hur det såg ut när hon flyttade dit ser du på bilderna nedan. De stora mållorna bekämpades med hjälp av Jan Lindberg med både traktor och trimmer.
V_Malma&IreneoJ_4
På smm plats finns nu ett växthus rabatter och en pergola som bildar en tunnel in till växthuset. Honumgsros och Clematis Summer Snow har otrolig växtkraft – kuslig nästan…
V_Malma&IreneoJ_3
Att plantera Balsamin är ju vågat – dom sprider sig som mördarsniglar – men här vid gamla hönshuset är dom bara vackra. Och dom växer i grovt grus – så dom får skylla sej själva.

V_Malma&IreneoJ_!
Efter att har förflyttat sig till ”Missionshuset” nån kilometer längre bort blev vi kaffesugna – och eftersom det fortfarande regnade var det tur att alla fick plats på Irenes och Johns stora veranda under tak. Där passade de på att berätta om sina täckodlingar. Om vad man ville och vad verkligheten sedan blev. Detta år har varait svårt med torkan och tyvärr har mördarsniglar kommit hit – inte många  – men illavarslande.

V_Malma&IreneoJ_6
Trots motgångar fanns mycket att skörda ganska snart. Regnet intensifierades och mörkret sänkte sig så det passade bra att gå in och besöka Irenes ateljé på övre våningen.  Här målar hon numera mest i akryl. Den ljusa fina ateljén satte igång spekulationer om vilka gemensamma aktiviteter som man kunde  ha här…
Vi får väl se – kanske – vem vet…
V_Malma&IreneoJ_7